+40 740 243 913 office@nuculdeaur.ro

facebook

instagram

Cooperativa Nucul de Aur din Suceava formată din 20 de fermieri

Cooperativa Nucul de Aur din Suceava, formată din 20 de fermieri, a început producţia în fabrica de fructe deshidratate, construită cu 6 mil. lei


Cooperativa Agricolă Nucul de Aur cu sediul în Suceava, formată din 20 de producători de fructe şi legume din judeţele Suceava, Iaşi, Botoşani şi Vaslui, a finalizat in­ves­tiţia de 5,8 mil. lei într-o fabrică de fructe deshidratate, finanţată din fonduri europene şi un credit bancar.

„Am început anul trecut, iar la un an distanţă am deschis fabrica. Momentan, am dat drumul la linia de spălare şi deshidratare a prunelor, iar din luna decembrie vom deshidrata şi mere. Începând cu anul viitor vom deshidrata şi cireşe, vişine sau caise, inclusiv roşii, în funcţie de sezon”, spun reprezentanţii cooperativei Nucul de Aur.

Cooperativa Nucul de Aur a atras fonduri europene în valoare de 4,1 milioane de lei, ceea ce a reprezentat 70% din investiţie, iar restul sumei a fost contractată de membri cooperatori printr-un credit de la CEC Bank, fiind de circa 1,7 milioane de lei, conform calculelor ZF.


Autor: Florentina Niţu

 

Sursa: Ziarul Financiar - ZF